Slaapmutske

Dany De Smet, en bryggeriingeniør, begyndte at brygge øl derhjemme i 1992 med sin kone. I anledning af hans søns fødsel i 1999 blev der brygget en særlig ravfarvet øl på 9%, der blev modtaget godt af familie og venner. De Smet besluttede at tilpasse opskriften, grundlagde et ølfirma og introducerede sin første øl Slaapmutske vinterøl (rødbrun, 6%) til det lokale marked i slutningen af ​​2000. I marts 2001 fulgte Slaapmutske blond og i begyndelsen af ​​2002 blev den tredje øl lanceret. Nightcap tredobbelt. Ølene brygges på De Proefbrouwerij i Hijfte. I maj 2004 eksporteres de første øl til Holland og senere samme år til Sydafrika. I de følgende år blev der eksporteret flere og flere øl til flere og flere lande. I 2007 blev Slaapmutske Dry Hopped Lager udelukkende produceret til Spanien. I januar 2009 blev den første Slaapmutske Bio Tripel lanceret, først udelukkende for Frankrig, senere også for Belgien og andre lande.