Brouwerij Malheur

I august 1997 startede det gamle De Landtsheer-familiebryggeri igen i Mandekensstraat i Buggenhout (Baasrode-Zuid) af Manu De Landtsheer, Adolfs søn, under navnet "Bryggeri Malheur". Så familiens bryggetradition er blevet genoprettet. Manu De Landtsheer's mål var tredelt: at skabe et originalt mærke øl til selv at bestemme smagen og ingredienserne til at eksportere og sælge sine øl på de europæiske markeder og i USA. Navnet "Malheur" blev ikke valgt "ved et uheld". Markedsundersøgelser afslørede, at "Malheur" med sin legende dobbelte betydning fremkaldte behagelige konnotationer og kort sagt var et navn, der sidder fast i folks sind. Bryggeri Malheur er et uafhængigt familiebryggeri. Bryggeriets gamle hvælvede kælder og det antikke køleskib, en stor, lavvandet gryde, som urten hældes i for hurtigt at afkøle den, er vidner om bryggeriets rige fortid. De blonde Malheur-øl brygges efter en gammel traditionel metode med byg, humle og gær, men hypermoderne udstyr bruges nu i processen. De brune Malheur-øl brygges efter en gammel flamsk tradition med humle og krydderier.